velvetsweets

red velvet cupcakes-recept

Kategori: recept

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1,8dl socker
  • 1,8dl solrosolja
  • 1 ägg
  • 1 msk röd hushållsfärg
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/3 dl filmjölk
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 0,8tsk bikarbonat
Frosting
  • 100 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
  • 5 dl florsocker
  • 25 g smör (rumsvarmt)
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice
Sätt ugnen på 175°C.
Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker.
Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
Fyll smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.

Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: