velvetsweets

påskägg!

Kategori:



kinderägg fyllda med vit chokladmousse och mangopure.

foccacia

Kategori:



muffins!

Kategori:







påskägg?

Kategori: bakverk

 
 
 
 
Ingredienser
8 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella, 10%
1 msk aprikossylt
1 tsk vatten

Gör så här:
1. Skär bort så toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan plocka ut leksaken. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt.
2. Smält den vita chokladen i en skål i mikron (se upp så att den inte blir bränd).
3. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.
4. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
5. Blanda aprikossylt och vatten i en liten kastrull. Hetta upp under omrörning så att sylten "smälter". Låt svalna.
6. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt i varje.
 
 
recept taget från: http://mittskafferi.com/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html
 
 
 
jag funderar på att testa det här, nu lagom till påsk! men jag tror jag ska byta ut "äggulan" till nåt annat... hmm 
 
 

kärleksmuffins

Kategori: bakverk

kladdkaksbotten med jordgubbsmousse

Kategori: bakverk

tårtproduktion....?

Kategori: bakverk

Hallongrottor

Kategori: bakverk