velvetsweets

lakritscupcakes-recept

Kategori: recept

100 g smör

1 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 msk lakritspulver eller 5-10 krossade turkisk peppar + lite till ( enligt mig)

1 tsk bakpulver

3 ägg

2 dl strösocker

1 dl mjölk

Topping

275 g mörk choklad

3 dl vispgrädde

1 msk honung

1 msk lakritspulver eller 3-5 krossade turkisk peppar

25 g rumsvarmt smör

 

Smält smöret.

Mät upp och blanda mjöl, kakao, lakritspulver och bakpulver.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.

Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.

Vispa försiktigt ihop till en slät smet.

Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.

Topping

Hacka chokladen ganska fint.

Koka upp grädden med honungen och lakritspulvret, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden.

Rör tills all choklad smält.

Tillsätt smöret i små klickar och rör ihop till en slät smet.

Ställ in glasyren i kylen men passa den noga så den inte blir för kall och hård.

Spritsa en tryffeltopp på varje cupcake och dekorera med engelsk konfekt.

Har man ingen sprits går det lika bra med en fryspåse, klipp ett litet hål i botten och pressa försiktigt ut glasyren.

Dekorera med Engelsk konfekt. klart!

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: