massa mazariner
Kategori: bakverk

Kategori: bakverk
Kategori: bakverk
Kategori: recept
Kategori: recept
Kategori: bakverk
Kategori: tips
Kategori: recept
Kategori: bakverk
Kategori: recept
Toblerone mousse: 8 glas
· 200g toblerone
· 200g mjölkchoklad
· 2 äggulor
· 5 dl vispgrädde
· Vispa grädden
Smält chokladen i vattenbad
· Tillsätt genast gulorna, rör om innan det stelnar
· 3 msk grädde rörs ner
· När smeten är jämn rör i resten av grädden
· Ställ i kylen 2 timmar, servera med nötmix, jordgubbar, glass och chokladsås.
Kategori: bakverk
Kategori: recept
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 msk lakritspulver eller 5-10 krossade turkisk peppar + lite till ( enligt mig)
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
Topping
275 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk lakritspulver eller 3-5 krossade turkisk peppar
25 g rumsvarmt smör
Smält smöret.
Mät upp och blanda mjöl, kakao, lakritspulver och bakpulver.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
Topping
Hacka chokladen ganska fint.
Koka upp grädden med honungen och lakritspulvret, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden.
Rör tills all choklad smält.
Tillsätt smöret i små klickar och rör ihop till en slät smet.
Ställ in glasyren i kylen men passa den noga så den inte blir för kall och hård.
Spritsa en tryffeltopp på varje cupcake och dekorera med engelsk konfekt.
Har man ingen sprits går det lika bra med en fryspåse, klipp ett litet hål i botten och pressa försiktigt ut glasyren.
Dekorera med Engelsk konfekt. klart!
Kategori: bakverk
Kategori: bakverk
Kategori: recept
Låt kakan svalna.
Kategori: bakverk
Kategori: Allmänt
Mitt första inlägg.