Morotskaka- recept
Kategori: recept
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl matolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter ( ca 4 st mellanstora)
Frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt matolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i en smord och bröad kakform.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna.
Frosting
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över kakan.
- KLAR!